Tälta i skogen

Här uppe i norr har vi fantastiskt vacker natur med stora skogar och vackra sjöar och för många människor är det en självklarhet att vistas i naturen så mycket det bara går. Även då långt ifrån alla människor älskar att till exempel campa och övernatta i skogen, så njuter de flesta av oss av att ta en lång promenad eller joggingtur i skogens grönska och friska luft. Många småbarnsföräldrar väljer dessutom att campa och vistas i skogen för barnens skull. Barn älskar oftast att vara i naturen och alla äventyr det innebär att springa bland stock och sten.

Camping

Oavsett om man älskar att campa eller inte så stöter nog de flesta på en situation där det är camping som gäller. Det kanske är via dagis eller skolan man går på när man är liten, via scouterna eller skogsmulle-klubben man är med i, på grund av sitt intresse för naturen som vuxen eller något helt annat som gör att du sitter där i skogen och försöker sätta upp tältet för natten.

Vad är då viktigt att ta med sig på en camping? Prioritet ett är att vara varm och torr. Att därför ha ombyte med sig i väskan är otroligt viktigt. Det är dessutom viktigt att se till att man har en väska som är vattentät så att inte kläder, tändstickor eller annat blir blött och förstört. Saker som tält, liggunderlag och sovsäck är självklart väsentligt om man ska övernatta i naturen. Att ha med sig termos med varm dryck, vattenflaska, kex eller mackor, frukt, medel mot mygg etcetera är andra viktiga saker. Allt beror självklart på hur länge ni har tänkt vara ute i skogen. Vissa väljer att ta med sig ett gasolkök för att kunna laga mat. Andra gör hellre matiga mackor att ta med sig i ryggsäcken. Annars är det populärt att grilla korv såklart, men då gäller det att man känner till reglerna för när och var man får elda i skogen.