Rätt väska och och packning

Oavsett vilken typ av resa man ska på så är det viktigt att man har en resväska som är lämpad för ändamålet. Samsonite resväskor är ofta populära på alla typer av resor. Oavsett om det är shoppingresan till New York, där du behöver en stor resväska med hårt skal som skyddar de ömtåliga souvenirerna eller om det är en backpacking-resa du ska på där det är just en backpack, stor nog att rymma allt du behöver för kanske flera månader framöver, så finns dessa olika typer av väskor hos Samsonite.

Hur och vad man ska packa beror självklart dels på vart man ska, dels på hur man är som person och dels på hur länge man ska vara borta. Ska man cykla eller hajka vill man antagligen ha med sig så lite som möjligt och endast det nödvändigaste. Överlevnads-prylar, bra kläder och skor är A och O på den typen av resa. Är det istället en resa som ska präglas av shopping, restaurangbesök, barhäng och så vidare så är det såklart en helt annan typ av packning som är aktuell. Är man dessutom sugen på att shoppa massor så är det kanske dessutom smart att lämna en del utrymme i väskan på ditvägen.

”PACKA RÄTT. Valet av väska för din resa beror egentligen på hur du ska ta dig fram. En ryggsäck är bästa alternativet om du ska resa kollektivt och ta dig runt på egen hand. Åker du mer organiserat är en resväska att föredra.

Försök att packa lätt. På flyg är oftast inte mer än 20 kilo bagage per person tillåtet. Och åker du kollektivt kan det vara skönt att inte ha en allt för ryggsäck att bära runt på. Oavsett vilken form av väska du väljer så lägg alltid de tyngsta sakerna i botten och därefter sina dina kläder.”