Semester & bad i Skåne

Malmö är på alla sätt och vis den obestridde huvudstaden av Skåne. Kanske hela sydligaste Sverige till och med. Skåne har ett alldeles eget klimat. Både kulturellt och meteorologiskt. På somrarna invaderas den del av Skåne som kallas Österlen. Men även Malmö besöks av horder av kulturintresserade och nyfikna turister. Medan slätterna omkring Malmö är kända för att de kryllar av sommarställen och ateljéer för kända konstnärer, skådespelare, författare och virtuoser i allmänhet, så står Malmö för en helt annan sorts kultur. I och med stadens närhet till kontinenten har både svenskar med utländsk härkomst och gästande européer samlats i staden och gjort den till en svensk kulturell smältdegel. Ett litet New York helt enkelt.

Bada i Malmö & i Skåne

För den som vill svalka sig under sitt besök i Malmö kan ta sig ned från, låt oss kalla det, Malmö hotell, ned till den långa stranden som blickar ut över Öregrund. Nämligen Ribersborgsstranden. Den är smått legendarisk. Där finns:

Kallbadhus
• Löpbanor
• Volleybollnät
• Kiosker
• Duschar
• Och långa fina pirar att bada ifrån

Resten av Skåne har självklart ett lika stort som fint utbud av stränder för badsugna turister. Inte minst pärlorna Sandhammaren och Ystad havsbad.