Ack Värmland

En av de bästa sakerna med att bo i Sverige är att man har så nära till Värmland. Det är inte bara ett landskap som alla andra. Värmland är som ett eget land i sig. Med sin egen mystik, sina skogar och sina oerhört vänliga invånare. Förutom Hagfors hittar man i Värmland så många andra orter med sin alldeles egen charm och med sina alldeles unika ortsbor. Det finns så mycket natur och små trevliga orter att gästa i Värmland. Ett tips är att sova i det fria under en sommarnatt. Det är så nära ett miljövänligt hotell man kan komma.

Sunne

I Sunne finns det mycket att göra. I alla fall om man ska se till nyhetsrapporteringen. Var och varannan dag, känns det som, de senaste tio åren, har man kunnat läsa om den ena strapatsen efter den andra i den lilla charmiga värmländska tätorten. Vad är det då som är så magiskt med Sunne? Jo, härifrån stammar fotbollstränaren och legenden Sven Göran Eriksson. Man kan också åka skidor i Sunne. Och precis som Hagfors finns det möjlighet att uppleva kulturella evenemang i den lilla staden utanför Karlstad. Författaren Göran Tunström är alltid aktuell och Kulturveckan i Sunne har ofta stor förknippning med Sunnesonen Tunström.

Grums

Den före detta bruksorten Grums i norra Värmland är precis som Forshaga en central ort Värmlands arbetarhistoria. Där kunde man en gång i tiden se många människor komma ut från Scanfabriken klockan fem när passet var över. Idag handlar det mest om musik, ishockey och L.M. Ericsson. Japp här är Rigmor Gustafsson och medlemmarna i dansbandet Sven Ingvars födda. Den tidigare nämnda Tunström är född här också. Världen är liten men Värmland är stort.

Karstad

Karlstad är känd för mycket. Men vad man borde förknippa Karlstad med när man ändå ska prata om kultur är ju att Gustav Fröding är född i Karlstad. Den mannen borde hyllas i alla lägen. Precis som Värmland.  Här är en bild på Frödning tillsammans med Verner von Heidenstam:Det är så man gör i Hagfors?