Semestra i Sverige

Den som vill uppleva en riktigt bra semester och verkligen njuta av vackra och roliga sevärdheter bör fundera över att ta semestern i Sverige. Vårt land har väldigt mycket att erbjuda för barn, budgetresenärer och de som vill se något annorlunda.

2157240-flag-of-sweden-on-grunge-brick-wall-painted-with-chalk

I Expressen kan man läsa om Sveriges allra konstigaste sevärdheter som är värda ett besök för alla svenskar och turister. Man kan bland annat läsa om en typ av museum i Lund som kallas för Nasoteket. Där har man en samling av kändisnäsor, eller i alla fall avgjutningar av dem. Det var från början Hasse Alfredsson som startade samlingen och sedan dess har den växt. En annan lite lustig sevärdhet som man skriver om i Sverige är Bexells talande stenar i Halland. På plats hittar man en massa berg, stenar och hällar med namn, talesätt och citat inristade.

Väldigt budgetvänligt

Självklart finns det en massa andra sevärdheter och saker att göra i Sverige som inte är riktigt lika udda och den som vill kan tillbringa hela semestern i Sverige och ha det minst lika trevligt som på utlandssemestern. På Hemtrevligt.se kan man dessutom läsa att en Sverige-resa kan bli billigare än att åka utomlands. Man slipper flygkostnaderna och kan planera resan lite mer budgetvänligt. Det finns till exempel en massa supervackra naturupplevelser i Sverige som det är helt gratis att erfara och sedan arrangeras en rad olika event runt om i landet som alla som vill får gå på utan att behöva betala ett dyrt pris. Sverige har också en hel del bra hotell som det inte alls kostar skjortan att bo på, och speciellt inte när det är lågsäsong. Vill man exempelvis besöka de större städerna som Stockholm, Malmö och Göteborg finns ett stort utbud. Här kan man hitta tips på hotell i Gbg.

Massor för barnen

Förutom att det kan bli billigare att resa i Sverige än att ta semester utomlands, är Sverige väldigt barnanpassat jämfört med andra länder. Det finns nämligen massvis av aktiviteter som just är till för barn och familj. I Dagens Nyheter har man listat ett par och här är några av dem:

  • Klappa kräftor i Havets hus.
  • Rida på kameler på Öland.
  • Spana efter tumlare i Kullaberg.