Borta bra men hemma bäst

Borta bra men hemma bäst heter det oftast. Och detta är definitivt sant när det talas om barn. När man är ute på resande fot så är det alltid kul att se något nytt och oftast är det med nyfiken energi som barnen följer med och upptäcker nya platser. Dock är inte alls helt ovanligt att barnen helt slocknar när man sedan kommer hem. Med en loftsäng till barnen så känner de sig otroligt trygga och nedbäddade i sängarna.

Hagfors bjuder på mycket natur, bad och kultur och för barnfamiljen så är det ett perfekt tillfälle att semestra hemma i Sverige. Och även om det ligger just i Sverige och är nära till hemmet så är det fortfarande inte riktigt hemma och det kan nog snarare ses som ett ”borta”. Barnfamiljer känner nog ofta att det är kämpigt för barnen att orka med resan som görs, trots att Hagfors bara ligger i Värmland så är det en hel del skog att resa igenom. Dessutom är det många intryck och kommer man lagom till karnevalen så kan man lita på att barnen blir trötta. Planen är nämligen att det ska bli karneval även i år:

Efter två års publiksuccé är det uppenbara målet att karnevalen ska genomföras även nästa år.

– Det enda jag önskar är att fler klädde ut sig och deltog i tåget. Under karnevalen är det många som säger att de ska klä ut sig till det ena och det andra nästa år men sedan blir det inte av vilket är synd, säger Lars-Ove Hagell.(läs om karnevalen här)

Ett tips till småbarnsföräldrarna är att ha sängarna bäddade och klara innan ni kommer hem så att ni slipper bädda och dona när ni kommer hem. Risken är nämligen stor att barnen somnar på resan hem och då ska man stoppa ner dem direkt i sina sängar.